Sharon: Attention girlbosses, dit moet je gelezen hebben

Elke marketeer kent de inhakers. En ondanks dat er voor alles een dag is verzonnen en we de helft van de tijd niet weten dat het vandaag weer een speciale dag is voor de fotografie, duurzaamheid of iets anders is het vandaag op 6 september toch echt “Lees een boek dag”. In het kader hiervan wilde ik dit nieuws de vrouwelijke ondernemers toch niet onthouden. Speciaal voor ons is er namelijk een prachtig boek op de markt gebracht: Babe, you got this. 

 

Benieuwd naar andere inhakers of de bron van “Read a book day”? Klik hier

 

De schrijfsters over het boek

“Steeds meer vrouwen zijn op jonge leeftijd al heel succesvol. Ze hebben hun eigen bedrijf, een droombaan, een geweldige partner en een druk sociaal leven. En al die successen worden continu gedeeld via Facebook en Instagram. Je vraagt je vaak genoeg af: wanneer ga ík al die successen bereiken? Die dijk van een carrière én een fantastisch privéleven? Het schiet maar niet op. 

Emilie Sobels en Martje Haverkamp kennen deze vragen en vroegen aan 23 inspirerende, succesvolle, vrouwelijke ondernemers en zakenwonders om advies.”

 

Inspiratie en herkenning

Het boek telt 240 bladzijden en is opgedeeld in meer dan 30 hoofdstukken met duidelijke onderwerpen: bijvoorbeeld doelen stellen, beslissingen nemen, reflecteren, kritiek, sociaal plannen en brood op de plank. Je leest de ervaringen van onder meer actrice Hanna Verboom, Neelie Kroes, adjunct-hoofdredacteur van LINDA. Sanne Groot Koerkamp en blogger van Interior Junkie Elisah Jacobs.

 

Van meisje met dromen naar vrouw met succes; onze vrouwelijke kantoorkat Nala is het natuurlijk volledig eens met deze girlpower

 

Vakantie leesvoer

Het is geen boek met duidelijk stappenplan, maar geeft je herkenning en inspiratie. Hoe hebben andere vrouwelijke ondernemers het aangepakt? Waar liepen ze tegenaan, of waar hebben ze hun succes aan te danken? Ik heb dit boek gelezen op een droomlocatie; namelijk Praia do Alvor. Een geweldig strand in het zuidelijke Portugal. Met de voetjes in het zand heb ik ontdekt dat succesvolle zakenvrouwen het soms ook even niet meer weten. Maar ook dat de kracht altijd in je zit en je deze volledig moet omarmen omdat er zoveel potentie zit in ons.

 

Kennis delen is kracht

Ik gun dan ook elke vrouwelijke ondernemer dit boek met absolute eye-openers. Of je nu je eigen girlboss bent of in loondienst. Wij vrouwen mogen soms best iets meer van ons laten horen. Ben jij ondernemer? En ben jij benieuwd naar Babe, you got this? Het boek is verkrijgbaar voor €17,99 bij Bol.com. Of kom eens langs op ons kantoor voor een kennismaking. Ik deel het boek graag met je!