#FAQ | Hoeveel kost een applicatie?

Een veelgestelde vraag als wij aangeven applicaties te maken is: Hoeveel kost een applicatie? Zo simpel als de vraag, zo complex het antwoord. Maatwerk is alleen in te schatten als exact duidelijk is wat jouw wensen zijn. Een gespecificeerde offerte ontvang je dan ook pas wanneer de gehele applicatie in kaart is gebracht. Echter kunnen we van te voren een goede inschatting maken. We laten je zien aan welke kostenposten je moet denken.

 

Ontwikkelkosten

Dit is de grootste kostenpost en bestaat uit de volledige realisatie van de applicatie. Zoals gezegd; je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. In dit voorbeeld houden we rekening met een basis applicatie waarmee je in de toekomst alle mogelijkheden hebt om door te ontwikkelen. Voor een functionele applicatie met een goed uitgedachte user experience start je vanaf €10.000.

 

 

Onderhoudskosten

Een vergeten kostenpost maar zeker niet onbelangrijk. Je wilt niet achterblijven en om te voorkomen dat jouw investering binnen een paar jaar niets meer waard is sluiten wij altijd een onderhoudscontract af. De kosten hiervan bedragen 20% van de initiële investeringskosten. Des te complexer jouw applicatie, des te meer te onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan regelmatige updates, het doorvoeren van kleine optimalisaties en support bij eventuele problemen.

 

Operationele kosten

Dit zijn relatief lage kosten maar wel noodzakelijk om jouw applicatie te laten draaien. Denk bijvoorbeeld aan de hosting van je applicatie. Je hebt nu eenmaal een plek nodig op het internet. Ook het beheer van de hostingserver zal hierin meegenomen worden.

 

 

Marketing kosten

Een applicatie moet gebruikt worden, anders verdien je je investering niet terug. Bij een interne applicatie zul je weinig te maken hebben met marketing kosten. Echter wanneer een externe doelgroep bereikt dient te worden, kunnen wij dit mee begroten in het geheel. Denk bijvoorbeeld aan de juiste marketingstrategie en advertentiebudgetten voor het bereiken van je doelgroep.

 

Return on investment

Laat je niet ontmoedigen. Return on investment, oftewel ROI, is dan ook een sleutelfactor. Wij begrijpen dat je als ondernemer geld wilt verdienen in plaats van geld uit wilt geven. Daarom vertellen we je in een kennismakingsgesprek graag  aan de hand van welke stappen wij de verwachte ROI inschatten. En uiteraard richten we jouw applicatie in als een business case. Naast meer tijd voor die ondernemerspassie, is meer geld verdienen dan eraan uitgeven de voorwaarde voor jouw nieuwe applicatie.